Historien om oss

Sen unga dar har Göran järnhandlarn' huserat vid Melleruds torg, i en butik som funnits sen 1890. En hel uppsjö av proffs och förvirrade hemmafixare har satt foten i vår Järnaffär på Nygatan 7 i Mellerud. Men allt har sin tid och förändringarnas bris kom 2008 då all spik o skruv skulle byta adress och nya tider var på väg in. För många var det vansinne. Man ska inte förändra på det viset. Hur ska detta gå. Muttrandet höll i sig en lång tid framöver då järnaffären byggdes om till inredningsbutiken som fick namnet Ute & Inne. Tavlan på kontoret med citatet "Var inte rädd för förändring. Var rätt för bristen på förändring"kändes mer passande än någonsin.

Idag, drygt 10 år senare, är Ute & Inne en mycket uppskattad butik på Melleruds torg där Dalslands alla familjer stannar till för att shoppa. Förändringarnas vindar har varit på besök igen - men den här gången spelar vi på hela vårt avlånga land som spelplan.  Anno 2018 blev det år då hela Sverige enkelt kunde få tag på favoriterna från vår butik genom vår hemsida Molino.se. 

Så, hur kom då ordet molino in i bilden? Molino är det spanska ordet för väderkvarn. En konstruktion som drivs av vinden och förvandlar ett element till ett annat. En förvandling som vi känner igen oss i på två plan. Först och främst vill vi förvandla hus till hem. Sätta färg och form på din vardag innanför och utanför husets fyra väggar, så att du känner dig som hemma. Men vi blickar också tillbaka och känner igen oss i hur vi förvandlat ett element till ett annat. Precis som vi gjorde när järnhandeln blev till inredningsbutik och när vår fysiska butik blev till e-handel. 

Hoppas ni vill följa med oss i framtidens vindar!